+36-70/648-0020+36-70/648-0200    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Örökbefogadás


Örökbefogadás menete

Kollégáink gazdátlan, kóbor állat befogása esetén chip leolvasása után mielőbb megkeresik a kutyus gazdiját.

 A nem beazonosítható kutyák az ebrendészeti telepre kerülnek. 14 napos karantént követően – amennyiben a tulajdonos nem jelentkezik – örökbefogadhatóvá válnak, adataik, fotóik a honlapon megtekinthetőek lesznek.

Minden blökit állatorvosunk részletesen megvízsgál bekerülés idején. Megkapják a szükséges oltásokat, féregtelenítést, és természetesen az azonosító transzpondert is (chip), illetve ha szükséges orvosi kezelést, amennyiben valamilyen betegséget észlel doktor úr.

Közben lehet ismerkedni a telep kutyáival, szívesen vesszük a segítséget önkénteseinktől, takarítás, kutyasétáltatás…stb. Ha kinéztél magadnak egy kedvencet, kollégáink segítenek kiválasztani, hogy mindketten boldogan folytassátok a közös kutyás életet. Itt figyelembe kell venni, hogy milyen más háziállat van otthon, milyen nemű, mennyi időt tudsz vele foglalkozni, milyen a kutya mozgásigénye és számos kérdést átbeszéltek majd miközben ismerkedtek. Az sem hátrány, ha többször eljössz meglátogatni, mielőtt hazaviszed, de ez nem feltétel természetesen. Ez után következik a próbahét, mikor hazaviheted a kiválasztottadat és ha minden rendben van, ebrendészünkkel átbeszélitek az esetleges kérdéseket, kitöltitek az örökbefogadási nyomtatványt és máris egy új kutyus gazdija vagy, akiért ne feledd, felelősséggel tartozol! Vigyázz rá! Ápold, gondozd és rendszeresen látogassátok meg valamelyik állatorvosi rendelőt.

A 785/2021.(XII.27) Kormányrendelet 8. § (1) bekezdése kimondja, hogy a kóbor állat tulajdonosa köteles megtéríteni az ebrendészeti telepnek az állat befogásával és elhelyezésével kapcsolatos következő költségeket:

A Korm. rendelet 8. § (1) bekezdése kimondja, hogy a kóbor állat tulajdonosa köteles megtéríteni az ebrendészeti telepnek az állat befogásával és elhelyezésével kapcsolatos következő költségeket:

  1. a hatósági megfigyelés ideje leteltét követően a napi tartás költségét,
  2. a transzponder behelyezésének költségét,
  3. a védőoltás, valamint a külső és belső parazita elleni kezelés költségét és
  4. az oltási könyv kiadásának költségét.

Az önkormányzat az (1) bekezdéstől eltérően az örökbefogadó javára kedvezőbb feltételeket állapíthat meg, így ezen felhatalmazás alapján a hatósági megfigyelés ideje leteltét követően a napi tartás költségét(a) nem kell megfizetnie, csak a b)-d)-ig terjedő díjakat. (ezek a Díjjegyzék menüpont alatt találhatók).

Gödöllői Ebrendészeti Telep

Nyitvatartás

Hétfő
10-12 / 15-17
Kedd
10-12 / 15-17
Szerda
10-12 / 15-17
Csütörtök
10-12 / 15-17
Péntek
10-12 / 15-17
Szombat
10-12 / 15-17
Vasárnap
10-12 / 15-17